The Spice Tree - Klicka för meny

Rödbets- & Morotssallad

med Vinägrett

4 portioner

500 G RÖDBETOR
500 G MORÖTTER
1 APELSIN
3 TSK CITRONJUICE
0,5 TSK CITRONSKAL
0,5 DL TST OLIVOLJA
1 MSK TST PULP VINÄGER MANGO
0,5 DL HACKAD PERSILJEBLAD
SALT OCH PEPPAR

 Koka upp rödbetorna hastigt, de ska fortfarande vara hårda när du tar upp dem. Lägg dem i iskallt vatten. Använd en mandolin när du hyvlar dem. Hyvla morötterna på längden. Klyfta ur apelsinen i fin tunna klyftor, ta bort alla vita hinnor. Lägg dem i en skål. Vispa ihop saft och skal av citronen, oljan, mangopulpen, salt och peppar. Lägg upp rödbeta, morot, apelsin på ett fat och ringla över dressingen. Strö över persiljan och toppa med salt och peppar.

Ät efter säsong.Röd

Meny