The Spice Tree - Klicka för meny

Sticky Fingers Ribs

med het honung

4 portioner

1 kg tunna ribs
1 ½ liter vatten
2 msk salt
3 lagerblad
1 liter lök
1 vitlök
¼ chili

3 msk TST sticky fingers
1 dl TST olivolja
2 msk TST Chili Honung

Förkoka revbenen i vatten , salt , lagerblad , klyftad lök, grovhackad vitlök, och chilin i minst 20 min på svag värme och under lock. Blanda under tiden ihop ingredienserna till glasen. Tänd grillen och låt glöden bli riktigt fin och grå. ( går likabra att grilla revbenen med en gasolgrill).

Ribs_Recept_temometrar

Pensla ribsen med glazen. Kratta över all kol på en sidan av grillen och grilla sedan revbenen över glöden tills de fått fin färg. Pensla kontinuerligt med glazen och vänd revbenen då och då. Om värmen blir för stark lyft då över revbenen till den andra sidan av grillen. Pensla en sista gång med glazen precis när ribsen är färdiga. Låt vila i ca 10 min innan de skärs upp.

Servera ribs med tomatsallad och ett gott bröd.

Meny