The Spice Tree - Klicka för meny

Fransk

Äppeltarte

425 G VETEMJÖL
225 G SMÖR
1 MSK STRÖSOCKER
1 ÄGG
3/4 DL MJÖLK
ÄPPLEN
LITE PRESSAD CITRON
STRÖSOCKER
TST APRIKOSMARMELAD

Mät upp mjölet i en bunke. Skär smöret i mindre bitar och fördela det i mjölet med en gaffel eller med fingrarna tills allt smör är blandat med mjölet. Det skall vara en smulig deg. Tillsätt socker, ägg och mjölk och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Den skall inte knådas. Dela degen i två delar. Platta till dem något så är de lättare att kavla ut dem sedan.

Lägg degen i kylskåpet ca 20-30 minuter. Tag ut degen och kavla den på lätt mjölat bakbord till en stor platta. Lägg den på ett bakplåtspapper eller i en smord pajform.

Sätt ugnen på 220 grader. Skala och kärna ur 45 äpplen och skär dem i skivor. Lägg dem i en skål och pressa lite citronsaft över så att de inte mörknar. Lägg äppelskivorna tätt på pajdegen och vik över degkanten så att den går lite över äpplena. Strö över 12 msk socker.

Grädda mitt i ugnen cirka 25-30 minuter.Tag ut tarten och strö över lite socker. Smält försiktigt några matskedar aprikosmarmelad i en liten kastrull och pensla den ovanpå äpplena.

Meny