Äppelkompott
med kolasås

TST Karamell confit sås
3 äpplen, tärnade
2 tsk citronsaft
0,5 tsk muskot
2 tsk kanel
6 msk farinsocker
1 msk smör
3 dl havregryn
50g smör
3 msk socker
Vispad kanelgrädde
1 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 tsk TST mald kanel
Dela äpplena och kärna ur dem, och skär dem i tärningar. Lägg dem i en kastrull. Blanda citronsaft, muskot, kanel, farinsocker, lägg det i kastrullen och rör om. Tillsätt smör och koka äpplen i ca 15-20 minuter, eller tills de känns mjuka. Låt svalna i 15-20 minuter.
För att göra kanel vispad grädde: frys en metallskål ca 15-20 min. Ta bort skålen från frysen, lägg i vispgrädden och vispa i hög hastighet. Tillsätt florsocker och kanel och vispa tills du får höga toppar.
Smält smör och blanda ihop det med havregrynen och sockret. Rör ett jämnt lager av vispad grädde in i botten av koppen eller burk som används. Lägg på havreblandningen och därefter äpplen. Upprepa proceduren.
Förvara sedan i kylen 2-3 timmar. Innan servering så häll på kolasåsen.
TST Karamell Confit Sås
TST mald kanel