The Spice Tree - Klicka för meny

Kalkonbröst

fylld med aprikos

4 portioner

2 kalkonbröst ca 1 kg
25 g smält smör
TST Flingsalt och svartpeppar
½ pkt bacon

Fyllning:
1 gul lök
½ msk smör
100 gram torkade Aprikoser
Rivet skal av 1 citron
2 tsk salvia
2 tsk timjan
1 uppvispat ägg
Flingsalt och svartpeppar

Tillbehör:
TST Balsamico Fikon
TST Chutney Mango

Skala och hacka löken. Fräs den i smör utan att den tar färg. Låt den svalna. Hacka aprikoserna. Blanda i uppvispat ägg så håller fyllningen ihop. Skär en ficka genom kalkonbrösten från den tjockaste änden. Fyll fickan med fyllning. Bind ihop med bindgarn. Pensla med smält smör, salta och peppra.Vira baconskivorna runt bröstet.

Servera tillsammans med vintersallad

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och sätt in det i nedre delen av ugnen. Ös några gånger. Stek tills de är genomstekta i ca 45 min. Köttsaften ska vara ofärgad när de är färdiga. Ta ut och låt vila under folie. Lägg upp bröten på ett serveringstallrik , ringla över fikon balsamicon.

Balsamico-Fikon

TST Flingsalt
TST Balsamico Fikon
TST Chutney Mango

 

Meny