Ljuvlig chokladtårta
med färska fikon

200 G SMÖR
200 G SAGA MÖRKCHOKLAD ROM
4 ÄGG
2 ½ DL SOCKER
2 DL VETEMJÖL
3 MSK TST GLÖGG FIKON & COGNAC
6 FÄRSKA FIKON
DEKORATION:
FÄRSKA FIKON
TILLBEHÖR:
VISPAD GRÄDDE SOM SMAKSÄTTS MED TST CHAI SPRAP CA 2-3 MSK
ELLER GLASS
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör till den smälter.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, cirka 25-30 minuter. Den ska vara lite lös i mitten. Låt kakan kallna.
Dekorera med färska fikon.
Servera gärna med lite vispad grädde eller glass.
TST Glögg Fikon & Cognac