The Spice Tree - Klicka för meny

Chokladtårta

med röda bär

3 DL LJUST MUSCOVADOSOCKER
1 DL LJUS SIRAP
200G SMÖR
4 ÄGG
3 DL MJÖLK
5 DL MJÖL
1,5 DL KAKAO
3 TSK BAKPULVER
1 TSK VANILJSOCKER
1 TSK MALEN INGEFÄRA
1 NYPA SALT
200 G MÖRK CHOKLAD

CHOKLADGLASYR:
3 DL VISPGRÄDDE
250G MÖRK CHOKLAD 70%
1 TSK SMÖR

DEKORATION:
KÖRSBÄR
RÖDAVINBÄR
HYVLAD CHOKLAD

Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Vispa socker, smör och sirap krämigt. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt i smeten. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner det i smeten. Fördela smeten i 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten. Baka i mitten av ugnen ca 15 min.

 Chokladglasyr: Koka upp grädden och tag från värmen. Hacka chokladen och rör ner den och smör i grädden. Lägg första kakan upp och ner på ett galler och bred över lite av chokladglasyren och lägg på nästa botten, även denna upp och ned. Upprepa proceduren och täck topplagret med glasyr som du häller på. Täck toppen med körsbär, röda vinbär och hyvlad chokladspån.

Meny