Färsdolmar
med citronsås
4 portioner

1 MEDELSTORT SAVOJKÅLSHUVUD
1 GUL LÖK
3 VITLÖKSKLYFTOR
1/2 MSK HELA SPISKUMMINFRÖ
400 G LAMMFÄR
2 DL KOKT QUINOA
2 MSK HACKAD MYNTA
RIVET SKAL AV 1 CITRON
2 ÄGG
1 KRM HARISSA
2 MSK LAMM SPECIAL
2 MSK TST OLIVOLJA
1 MSK TST SOJA NEUTRAL
Skär loss kålbladen från rotstocken. Lägg ner dem i kokande lättsaltat vatten i ca 2 min. Lyft upp dem med hålslev och kyl dem i iskallt vatten. Låt bladen rinna av på hushållspapper. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja på svag värme tillsammans med spiskummin. Låt kallna.
Blanda färs, lök, quinoa, mynta, citronskal, ägg och kryddor. Forma färsen till avlånga bullar och lägg dem på kålbladen. Vik och rulla ihop bladen till små paket. Räkna med att det går åt 3-4 dolmar per person. Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg dolmarna i en smord ugnsfast form med skalvarna nedåt. Pensla med 2 msk olivolja som blandas med sojan. Stek dem i mitten av ugnen i 25-30 min.
Servera med citronsåsen.