Fiskbiffar
med chimichurri

Fiskbiffar
600 g torskfilé
1 msk smör
1 finhackad gul lök
1 dl vispgrädde
3 msk Fiskkrydda Singö
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl hackad dill
1 citron, finrivet skal (endast det gula)
1 tsk salt
Chimichurri-dressing
4 dl TST Chimichurri krydda
2 dl kallt vatten
3 dl TST olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Hamburgerbröd
5,5 dl vetemjöl
25 g jäst
25 g smör
2,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 ägg
FISKBIFFAR
Finhacka fisken eller mixa hastigt i en matberedare.
Stek löken i smör utan att den får färg.
Rör ihop löken med grädde, ägg, ströbröd, dill, citronskal krydda och salt.
Låt svälla 10 min och blanda sedan med fiskfärsen.
Forma till 6 st biffar.
Stek gyllenbruna i smör, 7-8 min på vardera sida.
CHIMICHURRI-DRESSING
Blanda ihop krydda med vatten och låt dra i ca 20 min.
Blanda i olivolja och vinägern.
Rör om ordentligt, lägg dressingen i en tät burk.
Servera till biffarna.
HAMBURGERBRÖD
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37 grader.
Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till bollar, en per bröd.
Lägg på en bakpappersklädd plåt.
Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader och pensla bröden med uppvispat ägg.
Grädda i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg.