Grillad lammstek
med rostad kaprissås

800 g lammsadel utan ben eller lammstek
1 dl TST Citronhonung
4 kvistar rosmarin, finhackade
3 tsk chiliflakes
Flingssalt
60 g kapris
2 st schalottenlökar
1 dl TST Basilikaolja
2 tsk citronjuice
salt och svartpeppar
50 g parmesan
Blanda samman honung med rosmarin och chiliflakes.
Krydda lammet med salt och grilla på hög värme pensla mot slutet av grillningen med honungen.
Grilla köttet till en innertemperatur av 58 grader eller i ca 20 minuter, låt vila i ca 10 minuter innan det ni skär upp det.
Värm ugnen till 170 C. Lägg den avrunna kaprisen i en ugnsfast form och ugnsbaka ca 20 min tills kaprisen är helt torr och lätt rostad.
Skala och finhacka schalottenlöken.
Mixa olivolja, parmesanost, citronjuice, lök, kapris I en mixer, tillsätt svartpeppar och salt.
Servera såsen tillsammans med det grillade lammet och valfritt tillbehör.