The Spice Tree - Klicka för meny

Grillad sandwich med rabarber,

chèvre och karamelliserad vårlök

5 portioner

5 st rabarberstänger

4 matskedar TST Ev Olja

1/2 tsk TST neutralt flinghavsalt

500 g vårlök, hackad

6 msk osaltat smör

10 tsk honung

2,8 dl (färsk getost), smulad

10 skivor franskt bröd

4-5 dl rostad rabarber

1. Förbered ugnen till 180 grader.

2. Skär rabarberna i ungefär 10 cm långa bitar och lägg dem i en skål med 1 matsked olivolja och havsalt.

3. Fördela dem jämnt på en bakplåt och steka tills de mjuknar, ca 20 till 30 minuter beroende på rabarberstångens tjocklek.

4. När rabarberna är rostade kan du karamellisera vårlöken. Värm resterande 3 matskedar olivolja i en stor stekpanna över medium låg värme. Tillsätt vårlöken och rör om dem i olivoljan. Minska värmen till låg och fortsätt tillagning över låg värme tills löken är lätt gyllene, cirka 30 till 40 minuter, omröring varannan minut, Ta bort från värme och lägg åt sidan.

5. Fördela det mjuka smöret, på endast en skiva. Lägg två skivor bröd på en platt, ren arbetsyta. Fördela honung, och 2-3 msk av den karamelliserade lökblandningen och toppa med tre eller fyra bitar av rabarber och 4 msk av smulad getost. Placera den andra skivan bröd, honungssidan vänd nedåt, ovanpå getosten och tryck lätt för att försegla ihop smörgåsen. Upprepa med resterande ingredienser.

6. Smält resterande smör i en stor stekpanna över medelvärme. Placera två smörgåsar bredvid varandra i stekpannan och stek tills de är gyllene på varje sida och osten i smörgåsen är mjukad och smält, ca 3 till 5 minuter per sida. Upprepa med resterande smörgåsar. Servera varmt.

Meny