The Spice Tree - Klicka för meny

Grön Filodegspaj

med chèvre, mozzarella & sparris

gron-paj

125 g färsk filodeg 5 ark
30 g smör
2 msk TST olivolja
4 ägg
3,5 dl mjölk
1 st zucchini
250 broccolibuketter
1 knippe grön sparris
20 g färsk ramslök
1 knippe vårlök
250 g bladspenat
0,5 klyfta vitlök
3 msk TST Kunglig salladskrydda
50 g Chèvre-ost
50 g Buffalo-mozzarella
Svartpeppar
TST Örtsalt
Rucolasallad

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smör och blanda med olivolja i en skål.

Smörj en form ca 24 cm i diameter.

Lägg i ett ark filodeg och forma det som du vill. Pensla med smör och oljeblandningen.

Varva filodegen och pensla mellan varven tills du har fem lager.

Förgrädda degen i 10 min.

Hacka löken och broccolin grovt och skölj i kallt vatten.

Fräs lök och spenat i en panna, tillsätt finhackad vitlök.

Låt sparrisen få ett uppkok och skölj därefter dem i kallt vatten.

Dela zucchinin i skivor.

Finhacka ramslöks-bladen.

Ta ut filodegen och lägg i grönsakerna i ett snyggt mönster.

Krydda med Kunglig sallad.

Slå över äggstanningen och lägg till sist på den skivade mozzarellan och Chèvre-osten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min.

Dekorera med ruccola-blad och ringla över olivolja.

Meny