Basilika Pizza
med het chilli
2 portioner

2 ½ dl ljummet vatten
6-7 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 dl Saga ketchup red chili
200 g Mozzarella
100 g parmesanost
100 g blandsvamp
2 dl Saga soltorkade tomater
5 msk Saga Basilika olivolja
100 g pinjekärnor
1 kruka färsk basilika
Saga balsamico neutral cream
Piri piri kross
Lös upp jästen ¼ dl av vattnet, blanda i ca ½ dl mjöl. Rör ihop till en jämn smet. Låt jäsa under duk i ca 30 min. Tillsätt resten av vattnet , saltet och mjölet i strategen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela i två delar och kavla ut till plattor. Flytta över pizzorna till bakplåtspappersklädda plåtar.
Skiva mozzarellan i tunna skivor, hacka soltorkade tomaterna i strimlor. Hyvla parmesanosten. Stek svampen lätt i smör. Fördela först ketchupen på pizzan, den skivade mozzarellan, parmesanosten, tomaterna, svampen, samt pinjekärnorna. Ringla över oljan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Lägg därefter på basilikabladen samt ringla över balsamicon och strö tillsist på piri piri.
Servera.