Hummersoppa
med tryffel
4 portioner

2 SMÅ GLASKOKTA HUMRAR
TILL SOPPAN:
1 LITER HUMMERBULJONG
4 DL VISPGRÄDDE
1 MSK SMÖR
4 CL COGNAC
2 CL MADEIRA
1 TSK MAJSENA UTRÖRD MED 2 TSK VATTEN
SALT OCH SVARTPEPPAR
TILL GARNERING:
TST HYVLAD TRYFFEL
TIMJAN
Rensa och piffa ur humrarna. Skär köttet i vackra skivor eller bitar och lägg åt sidan. Reducera hummerbuljongen tills 8 dl återstår.
Tillsätt grädde och låt koka ihop sakta i ca 5 min. Rör i smöret och häll i cognacen och madeiran. Rör ner majsena och smaka av med salt och peppar. Värm hummerköttet och lägg i varma tallrikar – slå över den heta soppan.
Garnera med tryffel och timjan eller krasse.