Kantarellpaj
med brieost
6 portioner

3 dl siktad dinkelmjöl
1 krm salt
1 gul lök
Smör till stekning
200g brieost eller camembert
1 msk TST ostkrydda blue cheese
1 dl grädde
1 dl mjölk
3 ägg
Salt
Vitpeppar
Hacka samman mjöl, salt, smör till smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som mäter 25 cm i diameter. Nagga botten med gaffel. Låt vila i kylen minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 min. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svampen i en panna tills det mesta av vätskan kokat in. Tillsätt smör och lök och låt fräsa några minuter utan att det tar färg. Skär osten i centimetertjocka skivor.
Fördela svamp och ost i pajskalet. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg. Lägg i kryddan. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den har fått fin färg ca 35 min.