Kycklingspett
med citron-vinägrett

Ingredienser:
2 kg kycklingfilé, skär i bitar
2 matskedar TST extra virgin olivolja
0,5 dl naturell grekisk yoghurt
1 matsked TST rökt paprika
1 msk färsk koriander, hackad
3 vitlöksklyftor, hackad eller riven
1 st färsk ingefära, riven
Citron-vinägrett:
0,5 dl färsk citronsaft + 2 tsk citronskal
0,5 dl TST extra virgin olivolja
3 msk färsk koriander, hackad
1 kopp grova gröna oliver, sönderrivna
1 nypa krossade röd paprika-flingor
Salt vitlök, timjan
3 msk kunglig sallad
0,5 dl smulad getost eller fetaost
Gör så här:
1. Blanda kyckling, olivolja, yoghurt, paprika, koriander, vitlök, ingefära och salt i en skål. Marinera i 15 minuter eller över natten i kylen.
2. Värm upp grill, grillpanna eller stekpanna på medelhög värme.
3. Ta spett och trä på kycklingbitarna.
4. Pensla kycklingen lätt med olivolja. Grilla spetten tills de fått färg och genomstekta. Vänd dem ibland under tillagningen, cirka 10 till 12 minuter totalt.
5. För att göra vinägrett, blanda citronsaft, citronskal, olivolja, koriander, oliver, paprika-kross, salt, krydda i en skål. Rör i osten.
6. Servera spetten, droppa över vinägrett.