Pasta
med halloumi

Ingredienser:
1 paket spaghetti
2-3 zucchini använd en skruvskärare
1 burk TST Grön Pesto
1-2 vitlöksklyftor
1/2 avokado eller 1 liten avokado
2 matskedar citronsaft
2 matskedar rostad pistagemandel
0,5 dl färsk basilika
0,5 dl färsk mynta
1 msk chilikross med kärnor
0,5 dl TST Rapsolja Ramslök
1 dl riven parmesan
Salt & peppar efter smak
8 st halloumi-ost skivad
0,5 dl rostade sesamfrön
Blandade körsbärstomater i olika färger
Valfri sallad
Gör så här:
1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan enligt paketets anvisningar.
Spara lite pastavatten. Skölj pastan och tillsätt i en skål med spiral-zucchini.
2. Tillsätt pesto, vitlök, avokado, citronsaft, pistagenötter, basilika, mynta, chilikross och rapsoljan i en mixer. Blanda tills du har en sås, tillsätt mer olivolja om det behövs för att tunna. Tillsätt parmesan och krydda med salt & peppar.
3. Häll avokadopestosås över den varma pastan och zucchini. Blanda väl.
4. Värm upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt en olja. När de är varma, lägg på halloumi-skivorna och stek i 1-2 minuter per sida eller tills de är gyllene. Ta bort och låt rinna av på pappershanddukar.
5. Dela upp den varma pastan mellan skålar eller tallrikar. Toppa med halloumi-ost, tomater, frön och salladsblad.