The Spice Tree - Klicka för meny

Pepparkaksmousse

med mörk choklad

Botten:
20 st Saga pepparkakor
50 g smör

Mousse:
100g mörk choklad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 msk saga pepparkakskrydda
1 dl kesella

Smula sönder pepparkakorna, gärna i en matberedare.

Smält smöret och blanda smör och kaksmulorna till en massa.

Fördela smulmassan på botten av glasen. Ställ dem svalt en stund.

Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad.

Vispa grädden men inte för hårt, rör ner en äggulan i taget i chokladen och rör sedan ner grädde och kesella , lite i taget.

Smaksätt moussen med pepparkakskryddan och vänd om den noga.

Klicka eller spritsa moussen ovanpå pepparkaksbottnen.

Låt stå svalt i någon timme.

Hyvla över choklad och strö på lite pepparkaksmul innan servering.

Dekorera med kanelstång.

Saga pepparkakskrydda och Saga pepparkakor.

Saga pepparkakskrydda och Saga pepparkakor.

Meny