Pepparkaksmousse
med mörk choklad

Botten:
20 st Saga pepparkakor
50 g smör
Mousse:
100g mörk choklad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 msk saga pepparkakskrydda
1 dl kesella
Smula sönder pepparkakorna, gärna i en matberedare.
Smält smöret och blanda smör och kaksmulorna till en massa.
Fördela smulmassan på botten av glasen. Ställ dem svalt en stund.
Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad.
Vispa grädden men inte för hårt, rör ner en äggulan i taget i chokladen och rör sedan ner grädde och kesella , lite i taget.
Smaksätt moussen med pepparkakskryddan och vänd om den noga.
Klicka eller spritsa moussen ovanpå pepparkaksbottnen.
Låt stå svalt i någon timme.
Hyvla över choklad och strö på lite pepparkaksmul innan servering.
Dekorera med kanelstång.