The Spice Tree - Klicka för meny

Pizza

med fikon

4 portioner

20 st Färska fikon

TST Fikon Balsamico

TST Olivolja Equilibrium

TST Ketchup Balsamico & Basilika

TST Fleur de sel Black Truffle

2 st Rödlök

4 pkt Buffelmozzarella ost

 

Pizzadeg

50 g färsk jäst

2 tsk socker

1 tsk flingsalt

0,5 dl olivolja

3 dl ljummet vatten

7 dl vetemjöl special

 

Picklad rödlök

1 dl ättika (12%)

2 dl socker

3 dl vatten

2 st rödlökar

 

PICKLAD RÖDLÖK

Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp.

Skiva rödlök tunt och lägg i lagen.

Låt stå i kylen en timme.

 

PIZZA

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.

Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.

Spara resten av mjölet till utbakning.

Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.

Dela degen i 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.

Bred på ketchup på vardera bit.

Skiva upp mozzarellan och placera ovanpå och de delade fikonen.

Strö över lite picklad rödlök och placera i ugnen på 200 grader och grädda tills den blivit gyllenbrun.

Innan servering så strö över fleur de sel black truffle och svartpeppar.

Meny