The Spice Tree - Klicka för meny

Pizza

med kronärtskocka

Ingredienser:

1 paket pizzadeg
1 dl TST Pesto
0,5 dl gröna oliver, grovt hackade
1,5 dl babyspenat, grovt hackad
1 burk marinerade kronärtskockor, grovt hackade
TST chilikross med kärna
TST Rapsolja Citron
2 tsk citronskal plus 1 msk citronsaft
TST Dill & Citronsalt
2 dl babyrucola
1/2 dl färska basilikablad, grovt hackad
2 msk färsk dill, grovt hackad
2 msk rostade pinjenötter
250gr buffelmozzarella

TST  Flingsalt neutral

Gör så här:

1. Förvärm ugnen till 250 grader. Smörj en stor bakplåt med rapsolja.

2. Tryck/rulla ut pizzadegen på en lätt mjölad yta tills den är ganska tunn. Överför degen till den förberedda bakplåten. Lägg på pesto och toppa jämnt med oliver, spenat och kronärtskockor.

3. Flytta till ugnen och grädda i 10-15 minuter eller tills jordskorpan är gyllene.

4. Vispa samtidigt olivolja, citronskal, citronsaft och dill & citronsalt samt chili. Tillsätt rucola, basilika, dill och pinjenötter och blanda ihop.

5. Ta ut pizzan från ugnen och toppa med mozzarellan. Värm pizzan i ca 5 min i ugnen. Toppa med rucola.

Meny