Pumpasoppa
med kokos

DU BEHÖVER:
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2 cm färsk ingefära
1 röd chilifrukt
1 kg butternutpumpa
1 msk kokosolja
1 msk TST paprika Murcia
1 liter grönsaksfond
2 dl kokosgrädde
TST svart sesamfrö
TST skalad sesamfrö
Färsk koriander
SMÖRDEGSRULLE:
3 st smördegsplattor
2-3 dl riven parmesan eller västerbotten ost
1 ägg
GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och hacka lök, vitlök, och ingefära och hacka chilin.
2. Kärna ur pumpan och skär köttet i bitar.
3. Fräs löken, vitlöken, ingefära och chili i kokosoljan i en stor kastrull på medelvärme.
4. Tillsätt pumpabitarna och paprikapulver och fräs i ytterligare ca 2 min.
5. Tillsätt grönskaksfond och låt puttra i 10-15 min tills pumpan är mjuk.
6. Mixa soppan slät och toppa med kokosgrädde och svart och vit sesamfrö och koriander samt med en smördegsrulle.
SMÖRDEGSRULLE:
Tina smördegen.
Dela varje platta i fyra remsor.
Pensla med vispat ägg och lägg på osten och snurra runt.
Grädda i ugnen på 225 grader tills osten smält och snurrorna fått färg.