The Spice Tree - Klicka för meny

Rabarber

shortcake

325g mjöl, plus extra för utrullning

1 msk bakpulver

4 msk florsocker

125 g, osaltat smör tärnad och kyld

Zest av 1 st Citron

1 st ägg , vispad

125 ml vispgrädde

 

Rabarber- och gräddfyllning

200 gr rabarber, skuren i 4 cm-längder

2 msk florsocker

grenadin några droppar, valfritt – det lägger bara till en liten färg

300 ml vispgrädde

1 tsk TST  vaniljsocker

Steg 1

Värm ugnen till 100 grader. För att göra rabarberfyllningen, så lägg rabarbern på en bakplåt.

Strö över socker och täck över med aluminiumfolie

Baka i ugnen i ca 15 min eller tills den är lagom mjuk, och strö över några droppar grenadin

Om så önskar, och låt rabarbern svalna.

Steg 2

Ställ ugnen på 150 grader Blanda mjölet, salt, bakpulver och 3 msk florsocker i en mat processor. Tillsätt smör och citronskal. Fördela smöret i de torra ingredienserna

Steg 3

Fördela i en stor skål, tillsätt det vispade ägget och 125 ml vispgrädde och använd en kniv tills degen har arbetats ihop.

Steg 4

Mjöla arbetsytan och rulla ut degen till ca 3 cm tjock rulle. Doppa en 7cm-skärare i mjöl och skär så många kakor från degen som möjligt.

Steg 5

Lägg på en bakplåtsklädd bakplåt, pensla toppar med en lite vispgrädde och strö över det återstående florsocker. Baka i ca 15 minuter eller tills de har rest sig och blivit gyllenbruna. Låt svalna i 10-15 minuter.

Steg 6

Vispa grädden, vanilj och glasyr för fyllningen. Dela kakorna i halva, lägg på en klick kräm , rabarber och sätt på toppen igen innan du serverar.

Meny