Rödbetspaj
med feta och honung
4 portioner

4 NORMALSTORA FÄRSKA RÖDBETOR
200 G FETAOST
2 DL GRÄDDFIL ELLER NATURELL YOGHURT
1 ÄGG
1/2 MSK TST CREAM HONUNG
1/2 TORKAD TST TIMJAN
1/2 GROVMALD SVARTPEPPAR
2 DL RIVEN OST PARMESAN ELLER VÄSTERBOTTEN
SOLROSKÄRNOR
PINJEKÄRNOR
PAJDEG:
31/2 DL VETEMJÖL
150G SMÖR
1 MSK POTATISMJÖL
1 MSK VATTEN
TILL SERVERING:
SALLAD AV OLIKA SLAG
TST EV OLIVOLJA
Sätt ugnen på 200 grader. Koka rödbetorna i ca 20-30 min, eller tills de har blivit mjuka. Låt de svalna, gnid sedan av skalen. Skiva rödbetorna tunt.
Pajdeg: blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta snabbt ihop till en deg med händerna. Lägg degen på en mjölad arbetsyta och kavla ut den till en rektangel eller rundel. Fodra hela insidan av en pajform, (ca: 23 cm i diameter eller ca 40x15cm) med degen. Skär av överhängande deg , nagga botten med en gaffel och låt formen stå i kylen ca 20 min. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Fyllning: smula sönder fetaosten och blanda med gräddfil, ägg, honung, och kryddor. Fördela rödbetsskivorna över pajbottnen, täck med fetaostblandningen och toppa med den rivna osten. Grädda i ca 30 min eller tills pajen har fått fin färg. Rosta pinjekärnorna och pumpakärnorna i en torr stekpanna och strö över dem på den färdiga pajen. Servera med tillsammans med en blandsallad och TST olivolja.
Tips! Ringla lite honung över pajen innan servering.
TST Honey Dipper