Rulltårta
med orange curd och granatäpple

Rulltårta
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
Orange Curd
- 3 st apelsiner
- 1 st clementin
- 3 st äggulor
- 1 st ägg
- 2 dl strösocker
- 200 g smör, tärnat
- Granatäppelkärnor av 2 äpplen
- Uppvispad grädde
RULLTÅRTA
Vispa ägg och 1 1/2 dl socker vitt och pösigt med elvisp.
Sikta ner de torra ingredienserna i smeten genom en finmaskig sil och blanda försiktigt.
Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn på 250 grader, 5–7 minuter.
Strö på rikligt med strösocker och vänd uppochner på ett nytt bakplåtspapper.
Låt svalna.
APELSIN CURD
Tvätta apelsinerna och clementinen i varmt vatten och torka.
Riv skalen och pressa saften.
Vispa äggulor, ägg och socker lätt i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt apelsin och clementin skal och -saft och vispa över värme tills smeten början tjockna till en kräm.
Ta bort från värmen. Vispa ner smöret i krämen.
Sila genom finmaskig sil. Låt svalna i kyl.
Bred på Curden på rulltårtan, sedan uppvispad grädde och lägg på granatäppelkärnorna
Rulla ihop och dekorera med clementinklyftor och granatäppelkärnor på toppen.
TST CURD Sweet Orange