The Spice Tree - Klicka för meny

Rulltårta

med orange curd och granatäpple

Rulltårta

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver

 

Orange Curd

  • 3 st apelsiner
  • 1 st clementin
  • 3 st äggulor
  • 1 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 200 g smör, tärnat
  • Granatäppelkärnor av 2 äpplen
  • Uppvispad grädde

 

RULLTÅRTA

Vispa ägg och 1 1/2 dl socker vitt och pösigt med elvisp.

Sikta ner de torra ingredienserna i smeten genom en finmaskig sil och blanda försiktigt.

Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn på 250 grader, 5–7 minuter.

Strö på rikligt med strösocker och vänd uppochner på ett nytt bakplåtspapper.

Låt svalna.

 

APELSIN CURD

Tvätta apelsinerna och clementinen  i varmt vatten och torka.

Riv skalen och pressa saften.

Vispa äggulor, ägg och socker lätt i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt apelsin och clementin skal och -saft och vispa över värme tills smeten början tjockna till en kräm.

Ta bort från värmen. Vispa ner smöret i krämen.

Sila genom finmaskig sil. Låt svalna i kyl.

Bred på Curden på rulltårtan, sedan uppvispad grädde och lägg på granatäppelkärnorna

Rulla ihop och dekorera med clementinklyftor och granatäppelkärnor på toppen.

curd-orange

TST CURD Sweet Orange

Meny