The Spice Tree - Klicka för meny

Saffranscheesecake

med grädde

8 portioner

BOTTEN:
10 G SMÖR
175 G PEPPARKAKOR

FYLLNING:
0,5 G SAFFRAN MALD
1 SOCKERBIT
500 G KESELLA
1 DL STRÖSOCKER
4 ÄGG

GARNERING:
GRANATÄPPELKÄRNOR

 Botten: Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret. Krossa pepparkakorna i en matberedare. Blanda smör och smulorna.

Fördela smeten i 8 st småformar som är bakplåtspappersklädda och med avtagbara kanter. Smörj formarna. Låt stå svalt i ca 30 min.

Fyllning: Stöt saffranen och en sockerbit så att allt blandas till ett fint pulver. Rör ihop kesella, saffran och strösocker, vispa ner ett ägg i taget och häll därefter smeten i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Låt dom svalna och placera därefter kakorna i kylen och låt stå och stelna ca 3 timmar.

Garnera med granatäpplekärnorna. Servera med lättvispad grädde.

Meny