The Spice Tree - Klicka för meny

Skaldjurspanna

aioli & bruschetta

8 portioner

1 kg blåmusslor
500-600g hjärtemusslor
6 krossade vitlöksklyftor
1 litet knippe grovskuren blekselleri
1 dl SAGA olivolja
2 humrar delade i bitar
16 gambas
1 kg clams
2 dl torrt vitt vin
1 knippe grovskuren knipplök
Några timjankvistar
200 g delade cocktailtomater
0,5 dl SAGA Pulp vinäger tomat

Till servering:
SAGA bruschetta sås
Aioli
Bröd

Tvätta och rensa blåmusslorna under rinnande vatten. Släng dem som inte sluter sig när man knackar dem lätt mot köksbänken. Lägg hjärtmusslorna i kallt vatten så att sand stöts ut.

SagaPulpVinagerTomat

Saga Pulp Vinäger Tomat

Fräs vitlöken och sellerin i olivoljan i en stor panna eller gryta. Lägg i alla skaldjur och häll på vin. Tillsätt sticklök och timjan. Salta och peppra. Täck med ett lock , låt koka upp och sjud i ca 2 min. Lägg i tomaterna och pulpen och rör om.

 Servera med bruschetta såsen, aioli och ett nybakat frasigt bröd.
Meny