The Spice Tree - Klicka för meny

Spenatravioli

med ädelost och pocherade vaktelägg

Pastadeg
2 st hela ägg
2 st äggulor
250 g finmalet vetemjöl
4 dl spenat

Fyllning
250 g ricottaost
250 g färsk spenat
50 g parmesan, riven
1 st äggula
2 vitlöksklyftor finhackade
1,5 dl mixad svamp finhackad
1 st muskotnöt
salt
svartpeppar

Tillbehör
8 vaktelägg
Krasse

Har du tillgång till en bra matberedare kan pastadegen göras klar i den. Har du ingen matberedare gör du enligt nedan.

Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mitten av mjölet.

Häll i ägg och äggulor samt spenaten i gropen och rör med en gaffel tills att det börjar bli en deg.

Knåda degen i ca 10 minuter eller tills den är smidig och elastisk.

Vira in degen i plastfolie och låt vila i kylskåp cirka 1 timme.

Förbered fyllningen genom att förvälla spenaten i kokande vatten i en minut.

Häll den i ett durkslag och skölj med kallt vatten så att kokningen avstannar.

Lägg spenaten i en ren kökshandduk och krama ur all vätska.

Mixa den slät i en mixer.

Stek upp svampen lätt, låt svalna.

Skär spenaten fint och blanda den med ricottan, äggulan och parmesanen, vitlöken och svampen

Smaka av med salt, peppar och lite muskot.

 

DEG
Dela degen i 4 lika stora delar.

Kör en del genom pastamaskinens bredaste inställning.

Vik den dubbel och kör igenom den igen. Repetera 5-6 gånger eller tills degen känns smidig och slät.

Ställ in maskinen på näst bredaste läget och kör igenom degen.

Fortsätt med ett smalare hack åt gången tills du har kört igenom den smalaste inställningen på maskinen, och har långa plattor med pasta.

Gör likadant med resten av degen.

Gör små bollar (ca en tesked) av fyllningen och placera i två rader på två av pastaplattorna.

Lägg de resterande två plattorna över de med fyllning. Var noga med att trycka ut all luft.

Skär med kniv ut fyrkantiga ravioli och lägg åt sidan på ett mjölat underlag.

Koka upp rikligt med saltat vatten (ska smaka salt soppa).

Koka raviolin i ett par minuter eller tills den flyter upp till ytan.

Knäck vakteläggen hela i en skål och slå över vinägern.

Låt stå och dra i 15 minuter. Lägg isbitar och 1 dl kallt vatten i en skål.

Koka upp ca 1 liter vatten, dra av kastrullen från värmen och slå i ägg och vinäger i vattnet.

Låt äggen sakta koagulera i det heta vattnet. Det tar ca 1–2 minuter.

Lyft försiktigt över äggen i isvattnet, ett i taget.

När äggen är kalla, lyft över dem på en handduk att rinna av.

Smula ädelosten och strö över den på raviolin vid servering-

Servera tillsammans med de pocherade äggen och dekorera med krasse!

Meny