The Spice Tree - Klicka för meny

Guacamoletortilla

med Röd Sallad

4 portioner

2 avokado
1 liten lök
2 tomater gärna olika färger
125 g mozzarella
2 st vitlöksklyftor
Saften av ½ lime
1 ½ dl grovhackad koriander
8 små tortillas
2 tsk guacamolekrydda
Flingsalt och svartpeppar

1 st blodapelsin
1 rödlök
1 halv vattenmelon
1 halv honungsmelon
1 dl blåbär
Valfri sallad
3 st salladslök
1 halv Chevrés ost
2 msk TST Olivolja Chili
2 dl TST Olivolja
0,5 dl TST Balsamico 3-årig
Flingsalt och svartpeppar

Dela avokadorna, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i tjocka skivor. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Skiva tomaterna tunt. Riv Mozzarellan i mindre bitar och hacka vitlöken mycket fint. Blanda i kryddan, rör om försiktigt. Fördela alltsammans över tortillabröden, pressa över limesaft strö på koriander och krydda med salt och peppar. Rulla ihop tortillabröden och fäst med tandpetare. Grilla rullarna i ca 2 min på svag värme, gärna över indirekt värme där de inte ligger ovanför kolen. Vänd på rullarna efter halva tiden. De är klara när de har fått lite färg och mozzarellan har smält. Servera direkt med den röda salladen.

Skala blodapelsinen och filea den , se till att inte få med skalrester. Skala och skär rödlöken tunt, och skär även salladslöken. Skär melonerna i kuber och se till att inte få med några kärnor. Skölj salladen i kallt vatten och lägg den avrunna salladen i en skål. Lägg i de övriga ingredienserna tillsist osten. Blanda ihop oljorna och balsamico och ringla över salladen. Tillsätt flingsalt och svartpeppar.

Balsamico-3

Meny