The Spice Tree - Klicka för meny

Rödbetsburgare

med chevre

4 portioner

1 ST GULLÖK
2 ST KLYFTOR VITLÖK
0,5 ST KRUKA FÄRSK BASILIKA
2 ST ÄGG
600 G FÄRSKA RÖDBETOR
120 G GETOST, CHEVRE
1 TSK SALT
2 KRM TST SVARTPEPPAR MALD
2 TSK TST OLIVOLJA

Sätt ugnen på 200 grader. Skala vitlök och löken och dela i mindre bitar. Lägg i matberedaren och mixa tillsammans med basilika och ägg. Höll över till en stor bunke.

Riv rödbetorna grovt på ett rivjärn och pressa ur saften noga. Skär getosten i små tärningar. Blanda ned de urkramade rödbetorna och getosten i bunken. Tillsätt salt och peppar. Forma smeten till 4 st burgare och krama ut ytligare vätska. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek burgarna på medelvärme, ca 4 min per sida. Lägg över dem i en ugns form och sätt i ugnen i ca 10 min.

Rödbetsburgare_Olivolja-EV

Meny