The Spice Tree - Klicka för meny

Vaniljglass

med granatäpple & passionsfrukt

10 portioner

500 G VISPGRÄDDE
5 DL MJÖLK
3 ST VANILJSTÄNGER
12 ST ÄGGULOR
250 G STRÖSOCKER
1 ST GRANATÄPPLE
2 TSK TST PULP MANGO
2 ST PASSIONSFRUKT
MINIDRUVOR
HACKADE HASSELNÖTTER
FÄRSK CITRONMELISS

Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna. Koka upp frön och skal med vispgrädden och mjölken och låt stå och dra i ca 15 min. Vispa under tiden äggulor och strösocker lätt och blanda sedan i gräddkoket. Sjud under omrörning till 85 grader – koka ej, låt stå ett dygn i kylskåp. Sila sedan och frys i glassmaskin.

Lägg upp på ett fat vid servering. Blanda ihop granatäppelkärnor, passionsfrukt, hackade hasselnötter och minidruvorna. Häll på mango pulpen. Rör om försiktigt. Häll därefter fruktblandningen över glassen. Servera genast.

Meny