The Spice Tree - Klicka för meny

Viltgryta

med svamp & lingon

4 portioner

1 kg grytbitar av älg
Salt och peppar
1 gul lök
2 dl rött vin
5 dl viltbuljong
2 msk tomatpure
4 enbär
1/ dl TST Soja ingefära & lime
12 steklökar
2 vitlöksklyftor
200 g TST blandsvamp

Garnering:
1-2 dl lingon

Tillbehör:
Potatismos

Salta och peppra köttet. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och bryn köttet så att det får en fin stekyta runtom. Skiva löken tunt och låt den steka med de sista minuterna. Lägg över köttet och löken i en gryta. Koka ur pannan med vin, buljong och tomatpuré. Häll stekskyn i grytan och tillsätt enbär och soja. Låt småputtra tills köttet börjar kännas mört ca 1 tim. Smaka av med salt och peppar.

TSTSojaGingerLime

Ginger & Lime Soja
TST Soja Ingefära & Lime

Lägg svampen i blöt ca 15 min. Skala steklöken och stek dem i lite smör tills de får lite färg. Lägg över i grytan. Skala och hacka vitlöken fräs svampen samt vitlöken i en klick smör på ganska hör värme i någon minut. Lägg över svamp och vitlök i grytan och låt den puttra ytterligare i 20 min.

Garnera grytan med lingon och servera med potatismos.

Meny