The Spice Tree - Klicka för meny

Sparrisknyten

med smaksatt honung

Ingredienser:

1 knippe sparris
3 matsked TST extra virgin olivolja
Salt och peppar
2 ark frysta smördeg, tinade
8 gram brie, skär i 8 skivor
1 ägg, vispat
1 nypa krossade paprika

Honung med smak av timjan:

1 msk Färsk Timjan
0,5 dl TST honung neutral ekologisk
2 matskedar saltat smör

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader. Täck en bakplåt med bakplåtspapper.

2. Rör ihop sparris, olivolja, salt och peppar.

3. Rulla ut smördegsplattorna på en mjölig yta och skär i 8 rutor. Lägg en bit brie på varje kvadrat och tillsätt sedan en handfull sparris. Ta två hörn av bakverket och linda in och över sparris för att omsluta. Överför till den förberedda bakplåten. Upprepa med kvarvarande rutor. Pensla varje bakverk med ägg. Sätt plåten i ugnen och baka 20-25 minuter eller tills de är gyllenbruna.

4. Smält samtidigt smör, honung och timjan i en liten kastrull på låg värme.

5. Servera knyten varma, toppade med timjanhonung och krossad röd paprika.

Meny